تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز در نقطه ضعف و احساس شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد سی‌ان‌ان می‌گوید که مشکلات مرتبط با سلامتی دلیل انصراف بایدن نبوده است رزمایش مشترک ایران و روسیه؛ شلیک های تمرینی به اهداف دریایی پیام اعتراضی یمن به شورای امنیت درباره تجاوزات اسرائیل به الحدیده دیدار محسن رضایی و مسعود پزشکیان؛ توصیه‌های رضایی به رئیس جمهور منتخب ملت خاندوزی: دریافت تنخواه از بانک مرکزی برای اولین بار صفر شد سربازان اعزامی شهریور ۱۴۰۳ بخوانند | اعلام مشوق های ویژه «سرباز ماهر» حضور بیش‌از ۳ هزار ایرانی در زندان‌های ترکیه صدور یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید برای سفر اتباع خارجی به ایران در سال ۱۴۰۲ دیوان محاسبات با ۲۹ متقاضی ثبت نام برای ریاست | ثبت نام ۲۲ نفر برای پست دادستانی دیوان تونس خواستار توقف فوری نسل‌کشی فلسطینی‌ها شد زمان برگزاری مراسم تنفیذ ریاست جمهوری مسعود پزشکیان مشخص شد برگزاری رزمایش مشترک ایران و روسیه در دریای خزر + فیلم
سرخط خبرها

بی‌حرمتی به مردم، عامل بزرگ حوادث بنزینی

  • کد خبر: ۱۰۵۷۵
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۱
بی‌حرمتی به مردم، عامل بزرگ حوادث بنزینی
حجت الاسلام محمد علی ابطحی فعال سیاسی
حرمت‌گذاری به مردم، پایه جدی و دلیل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی بود. در ۴ دهه پیش و در بحبوحه انقلاب اسلامی، تنها اتکای رهبری انقلاب نیز بر مردم بوده است. در آن دوران مبارزه مسلحانه یک شیوه رایج بود. گروه‌های مسلح پیشتاز می‌شدند و در خیلی از نقاط دنیا حکومت ساقط می‌کردند. در ایران هم گروه‌های چریکی آماده و پرسابقه در مبارزه مسلحانه بودند؛ اما امام خمینی (ره) این امتیاز را داشت که شعارش مردم و همه با هم بود و گروه‌های مسلح را تحویل نگرفت و متکی به شعار‌های خیابانی، انقلاب را پیش برد. مسئولان هم به اجبار مردم‌محور بودند و همه حرمت فراوانی برای مردم قائل بودند.
در زمان تهیه قانون اساسی هم مردم ملاک بودند. حتی اگر می‌خواستند قانونی را تصویب کنند، توجه به افکار عمومی زیاد بود. به همین دلیل ایران از همان موقع تاکنون تقریبا هرسال یک انتخابات داشت تا اتکا به مردم جدی باشد. البته توجه واقعی به نقش مردم در مواردی از نظر شکلی باقی ماند، ولی از نظر محتوایی خدشه پیدا کرد.
ماجرای بنزین، یکی از اتفاقات زمینه‌ساز بی‌حرمتی به مردم بود. آغاز این اتفاق با غافل‌گیری تغییر نرخ بنزین بود. محرمانه نگه داشتن زمان تغییر نرخ بنزین و بی‌اطلاعی مردم و توضیح ندادن به آن‌ها، اولین اهانت بود. بی‌خبری مجلس شورای اسلامی و اعلام این بی‌خبری از سوی جناح‌های مختلف مجلس، نشان از این بی‌حرمتی داشت. مراجع تقلید هم از آن اطلاعی نداشتند.
تغییر نرخ بنزین به‌ویژه وقتی قرار است با بودجه آن برای بخش عمده‌ای جبران مالی شود، با حرمت‌گذاری به مردم و شفاف کردن دلایل آن، می‌توانست هم آمادگی امنیتی بیشتری ایجاد کند و هم مردم خود را در این تصمیم‌گیری شریک می‌دانستند و بحران و آشوب کمتری تصور می‌شد.
بعد از اتفاقات تلخ روز‌های شنبه و یکشنبه، همچنان این بی‌حرمتی ادامه داشت. مصاحبه رئیس‌جمهور که از زمان این کار مهم اعلام بی‌اطلاعی می‌کرد، خودش بی‌حرمتی به مردم بود. حتی اگر رئیس‌جمهور زمان تغییر نرخ را هم نمی‌دانست، به احترام مردم خشمگین نباید این موضوع را مطرح می‌کرد.
این اتفاقات پیش‌بینی‌نشدنی نبود. لحن گفتار همراه با خنده رئیس‌جمهور، پس از این‌همه کشته و تخریب و رنج مردم، معنایی جز بی‌حرمتی به مردم نداشت.
وصل کردن قطره‌چکانی اینترنت با تأکید بر اینکه مردمی که آرام‌ترند زودتر اینترنت‌شان وصل می‌شود، هیج نسبتی با حرمت‌گذاری به مردم نداشت. مصاحبه وزیر کشور هم بی‌توجهی به واقعیت جامعه بود. همه‌چیز دست به دست هم داد تا کلاف سردرگم عصبانیت مردم درهم پیچیده‌تر شود. همه مشکلات کشور در این سال‌ها وقتی اوج گرفته است که مردم احساس بی‌حرمتی کرده‌اند. آیا به نظرات مردم و حرمت آن‌ها پس از این اتفاقات تلخ توجه می‌شود؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->